Verbindingen met externe accounts maken gebruik van een protocol genaamd Oauth, dat zware beveiligingsnormen oplegt om de gebruiker te beschermen tegen eventuele schade. Deze procedure verbiedt Wefitter ten strengste om de gebruikersnaam en het wachtwoord van deze accounts te zien of op te slaan. Toegang tot de soorten gegevens en het gebruik ervan moet door de gebruiker worden geautoriseerd voordat Wefitter deze kan gebruiken. Samen met regelmatige token expiraties, zijn gebruikers in staat om de verbinding uit te schakelen door het token te resetten via de instellingen in de respectievelijke sociale netwerkaccounts, waardoor de gebruikers altijd de mogelijkheid hebben om van gedachten te veranderen.